Les 24 Hores de la Vall del Tenes aconsegueixen reunir a la graella de sortida 160 pilots

09/08/2016

 

 1. La XXXVII edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes Gran Premi Terranova CNC se celebrarà els pròxims 3 i 4 de setembre, al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt. Aquesta serà una nova edició de màxima convocatòria, amb un total de 40 equips inscrits i 160 pilots participants.

  La prova està catalogada com una de les curses de resistència de motor més dures del món, tant per la particularitat de les motos participants, tots ciclomotors de 50 cc, com del circuit, amb un traçat ple de revolts, sotracs i desnivells, i la seva durada, 24 hores.

  Tancades les inscripcions, al llistat de participants d’aquesta edició tornen a destacar noms de pilots d’elit internacional, com el corredor del Dakar, Marc Solà o l’Oriol Mena, diverses vegades Campió Nacional d’Enduro, Campió Mundial i tres vegades consecutives Campió de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes Gran Premi Terranova CNC, la darrera l’any passat.

  A més, de nou, aquesta cursa de resistència comptarà amb un nombrós grup de pilots locals, alguns aficionats i altres semiprofessionals, tots, autèntics especialistes d’enduro que, any rere any, posen contra les cordes a tots aquests campions. Participaran, també, equips estrangers - 5 equips italians - que ho fan, bàsicament, atrets per la singularitat de la cursa, la seva exigència tècnica i alt nivell de resistència exigit tant als pilots com a les seves màquines.

  Dels 40 equips inscrits, la majoria, 26, ho faran amb ciclomotors de fins a 50cc, refrigerats per aigua; 8 ho faran amb ciclomotors de fins a 50cc refrigerats per aire; mentre que els 6 restants competiran pel premi de la categoria PromoCup, reservada a motocicletes de fins a 50 cc equipades amb canvi de marxes amb motor de ciclomotor de 2 temps.

 2. Destacar, a més, la participació de 3 equips amb tots els pilots majors de 40 anys, i un amb tots menors de 20. Aquests, així com els equips formats per pilots només de la Vall del Tenes, i els que tots els seus integrants són pilots estrangers optaran als nous trofeus de la cursa, addicionals als atorgats a les diferents categories per tipus de ciclomotor, i que en aquest cas, prioritzen i reconeixen, la composició dels equips per sobre de la seva classificació final a la seva categoria. Això obre noves oportunitats als participants, alhora que es compleix l’objectiu del Grup 24 Hores, organitzadors de la prova de reconèixer l'interès, entusiasme i esforç de tots els pilots i equips que aposten per aquesta cursa i que lluny del que succeeix a altres proves, no s'emporten cap premi econòmic, sinó que participen pel gran honor que suposa per a un pilot de resistència finalitzar la prova de Lliçà d'Amunt.

  Espectacle, pols i diversió

  La cursa començarà el dissabte, 3 de setembre, a les 19 h, i durat 24 hores ininterrompudes, fins al diumenge, els ciclomotors no deixaran de rodar al circuit del Pinar de la Riera. Cada equip, format per un màxim de quatre pilots, es fixa el seu propi repte a les 24 Hores i mentre que per alguns l’objectiu és el pòdium, per a uns altres, és arribar el més amunt possible a la classificació, superar la seva actuació a l’anterior edició, o simplement gaudir d’un cap de setmana de motor, pols i diversió.

  El Grup 24 Hores obre la cursa al públic - 30.000 persones a la darrera edició, el doble del cens actual de Lliçà d’Amunt- que està convidat a seguir l’evolució dels pilots a peu de circuit. Com a novetat, aquest any s’instal·laran pantalles de videowall i de la mà de Macsha, empresa especialitzada en cronometratge, s’oferirà una aplicació per a interactuar amb els equips a través de les xarxes socials on també es penjarà de forma automàtica i a temps real, els cronos dels diferents equips.

  Durant tot el cap de setmana de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes Gran Premi Terranova CNC, del 2 al 4 de setembre, el recinte del circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt s’omple d’activitats lúdiques i esportives gratuïtes – tirolina solidaria sobre el circuit, concerts, animació infantil, II Milla Solidària Canina Terranova CNC,...- destacant, entre totes elles, els 90 Minuts de Resistència Joves Promeses de la Vall del Tenes, una cursa per a pilots d’entre 6 i 15 anys, alguns dels quals, amb seguretat, formaran part en un futur de l’elit de les diferents disciplines del motociclisme.