L'equip Congost Plastics guanya la XLa edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes

2019-09-13 00:00:00

Després de 24 hores rodant en el circuit de la Pinar de la Riera de Lliçà d'Amunt, l'equip Congost Plastics s'ha proclamat guanyador la 40ª edició de les 24 hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes, amb un total de 484 voltes.

Durant tota la prova l'equip de Luengo, Cortés, Schareina i Beltran han ocupat la primera posició de la classificació des de la segona hora de la competició. El segon equip classificat ha estat l'equip Powered by JG amb els pilots Batlles, Alonso, Arjonilla i Francisco, amb només 4 voltes de diferència del primer classificat. I el tercer classificat, l'equip Tot Reformes Hugo's Be One amb un total de 475 voltes. L'equip Team Duran, ha estat de nou el guanyador de la categoria de la Vall del Tenes, un equip de Santa Eulàlia de Ronçana que s'ha posicionat a 9ns de la classificació general i amb un total de 462 voltes, mentre que el segon classificat de la Vall del Tenes era de nou, el Team La Vinya pilotat per a quatre joves de Lliçà d'Amunt i que han quedat 11ns de la classificació General, el tercer equip guanyador de la Vall del Tenes va ser Jardipí - Va Lleva't! que es va posicionar al lloc 20.

L'equip LRS Suspension, integrat per pilots francesos, ha estat el primer de la categoria internacional i 18è a la classificació general. També cal destacar, l'equip que prové de Isla Cristina, La Leyenda - JCosta, que ha quedat 10ns de la general. Pel que fa a la categoria de Master 40, pilots de més de 40 anys, ha quedat en primera posició Els de Semre Racing Team amb un total de 466 voltes i 7ns de la classificació general.

A la classificació del Grup 2, el guanyador va ser Team Martinez 111, amb un total de 449 voltes a mans dels pilots Martínez, García, Serra i Avellan amb tres pilots de Lliçà d'Amunt. En segon lloc, Jardipí - Va Lleva't! amb un total de 441 voltes, i finalment, Team Neumatics Ocasio & Gamer. 

En relació a la categoria Sub20, Gervall Junior Team s'ha posicionat a la primera posició, i han demostrat el seu gran potencial i tots ells amb una edat inferior a 20 anys, ja que han quedat 4ts de la classificació final. I finalment, s'ha fet entrega de premi a l'únic equip integrat per fèmines. L'organització ha volgut animar a aquest col·lectiu a participar i gaudir d'aquesta cursa. Gass Racing Femines han quedat 29es de la classificació general.

Una vegada més s'ha demostrat la resistència tant de pilots, mecànics com de ciclomotors que cada any superen les expectatives del públic i l'organització. Les modificacions fetes en el circuit, com ara salts i nous peraltes, han ocasionat que la pista fos més ràpida i els equips hagin fet un total de voltes superiors a la dels anys anteriors.

Del total de 41 equips que van prendre la sortida dissabte a les 7 de la tarda, setze equips han superat les 450 voltes, la qual cosa accentua el magnífic potencial dels equips, ja que l'any passat només eren sis equips qui ho van aconseguir.

La resistència, l'entrenament previ, la velocitat, l'estratègia dels equips al moment del canvi o el repostatge són decisius per guanyar temps en cada volta i augmentar la diferència entre els equips i finalitzar la carrera amb els reptes proposats per cadascun.

Cal destacar que malgrat aquesta duresa, no s'han registrat accidents d'importància. I només 4 equips han hagut d'abandonar la cursa per problemes mecànics.

Segons els organitzadors, el dissabte i diumenge, i amb el conjunt d'activitats programades que hi havia, s'ha notat un augment de públic superant els anys anteriors. Es calcula que més de 30.000 persones han visitat el Pinar de la Riera a celebrar els 40 anys d'aquesta cursa única en el món del motor. Gràcies a l'èxit d'anys anteriors i la difusió de l'esdeveniment per xarxes socials i mitjans de comunicació i el 40è aniversari #Bufales40 ha fet que les 24 hores de la Vall del Tenes siguin un referent com a festa del motor el primer cap de setmana de setembre al Vallès Oriental i província de Barcelona. Els afeccionats vénen de diferents punts tant de Catalunya com de la resta d'Espanya i Europa com Itàlia, Bèlgica, Portugal o França.

Entre les activitats ha destacat l'espectacle de TrailShow amb Jordi Pascuet, la Short Track de BTT by Tbikes, l'exhibisió infantil, i el concert de Bocamolls que va arribar després dels focs artificials.

El president del Grup 24 Hores, Francesc Padró ha reconegut la gran labor dels voluntaris, i que fa que tot l'esdeveniment sigui una superació cada any en  organització i logística. També ha volgut agrair el suport de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt, Mancomunitat de la Vall del Tenes, Federació de Motociclisme, Generalitat de Catalunya i tots els patrocinadors que han fet possible una edició més.

En aquesta 39ª edició el Sr. Joan Maria Mañé, president de la federació Catalana de Motociclisme, l'alcalde de Lliçà d'Amunt, el Sr. Ignasi Simón, i el Regidor d'Esports, el Sr. Fran Sánchez, entre altres han fet els lliuraments dels trofeus als guanyadors.