L'equip Powered by JG - Motos Chesca d’Oriol Mena guanya la XLIena edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, Gran Premi Barnasfalt

05/09/2021

Lliçà d'Amunt, 5 setembre 2021. Després de 24 hores rodant en el nou circuit de Can Montcau de Lliçà d'Amunt, l'equip Powered by JG - Motos Chesca d'Oriol Mena s'ha proclamat guanyador de la 41a edició de les 24 hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes-Gran Premi Barnasfalt, amb un total de 591 voltes.

Durant tota la prova l'equip Powered By JG - Motos Chesca ha estat lluitant per la primera posició i de manera molt igualada i renyida amb el segon i el tercer classificat. El segon equip classificat ha estat l'equip RRB Racing amb els pilots Redondo, Alonso, Schareina i Ibañez amb un total de 587 voltes, les mateixes que ha realitzat el tercer classificat. En tercer lloc s'ha posicionat l'equip MMR PARTS amb els pilots Pape, Gourjault, Maréchali i Flick.

Referent a la categoria Vall del Tenes, en primera posició s'ha col·locat l'equip Autoescola Granollers, 8ns de la classificació general. En segona posició el dorsal 37, Team la Vinya que han quedat 10ns a la classificació final. En tercer lloc, l'equip Concos competició, 28ens en la classificació general.  

L'equip MMR PARTS integrat per pilots francesos ha estat el primer de la categoria internacional. A la categoria mixta ha estat guanyador l'equip ZUMZUM integrat per Laia Manté, referent en el món del motor femení. Els primers classificats de Master40 ha estat l'equip Zona Motor Ametlla Parc, cal recalcar que s'ha completat pòdium complet en aquesta categoria. Entre tots els inscrits també hem tingut la presència de dos equips Sub20, el primer classificat ha estat el GCR Autotaller9 Team.

Pel que fa  les categories més tècniques, l'equip amb el dorsal 69, GMS, ha estat el guanyador de Promo Cup 2 temps. I pel que fa al grup 2, categoria aire, el guanyador ha estat Team MotorottoBCN.  

Una vegada més s'ha demostrat la resistència tant de pilots, mecànics com de ciclomotors que cada any superen les expectatives del públic i l'organització.

Del total de 36 equips que van prendre la sortida dissabte a la tarda, tretze han superat les 550 voltes, la qual cosa accentua el magnífic potencial dels equips i la rapidesa que implica aquest nou traçat. La resistència, l'entrenament previ, la velocitat, l'estratègia dels equips al moment del canvi o el repostatge són decisius per guanyar temps en cada volta i augmentar la diferència entre els equips i finalitzar la carrera amb els reptes proposats per cadascun.

Cal destacar que malgrat aquesta duresa i la calor, no s'han registrat accidents d'importància. Només tres equips han abandonat abans de finalitzar les 24 hores.

Segons els organitzadors, el dissabte, dia de la sortida i diumenge tarda s'ha notat un augment de públic a les darreres edicions. Cal destacar que l'any passat no es va poder celebrar l'esdeveniment a causa de la crisi sanitària. Comentar que l'increment de la professionalització de la cursa i la gran difusió a través de les xarxes socials del Grup 24 Hores ha fet que la participació del públic hagi estat un èxit. Aconseguint així que les 24 hores de la Vall del Tenes siguin un referent com a festa del motor el primer cap de setmana de setembre al Vallès Oriental i província de Barcelona. Els afeccionats vénen de diferents punts tant de Catalunya com de la resta d'Espanya i Europa com Itàlia o França.

Entre les activitats ha destacat la tirolina solidària on tots els diners recol·lectats aniran destinats a l'ONG Casa Terra, on un dels fundadors és l'Alguer Miquel de Txarango i l'espectacle de llums i focs.

El president del Grup 24 Hores, Francesc Padró, ha reconegut la gran labor dels voluntaris, superant també al nombre de voluntaris a anys anteriors, i que fa que tot l'esdeveniment sigui una superació cada any en organització i logística. Sobretot aquest any que s'ha hagut de crear aquest espai des de zero. S'ha agraït també, a tots els patrocinadors i col·laboradors oficials, així com els patrocinadors locals el seu suport dipositat a la cursa. Finalment, ha volgut reconèixer i valorar el suport per part de les institucions oficials, sobretot a l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt.