Només a cinc dies de les 24 Hores de la Vall del Tenes. Torna la competició amb noms com Oriol Mena, Marc Solà o Xavier Garcia Vico.

28/08/2018

Només a cinc dies de les 24 Hores de la Vall del Tenes. Torna la competició amb noms com Oriol Mena, Marc Solà o Xavier Garcia Vico.

 

·     33 equips disputaran la prova de resistència entre els quals hi ha pilots professionals com Oriol Mena, Marc Solà i Garcia Vico i amateurs provinents de diferents llocs de Catalunya, Espanya i Europa

·     L’esdeveniment va més enllà de la carrera. Les 24 Hores ofereix, durant tot el cap de setmana, del 31 d’agost fins al 2 de setembre un ampli programa d’activitats lúdiques i esportives amb accés totalment gratuït

·     La cilindrada de les motocicletes, el circuit, la durada de la prova, però també el factor i el valor humà d’aquesta prova, fan de les 24 Hores una cursa única i singular

 

Barcelona 27 d'agost 2018.- Aquest matí s'ha presentat a la Sala del Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet la XXXIXena edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes-Gran Premi Barnasfalt, que se celebraran aquest proper cap de setmana 31 d’agost 1 i 2 de setembre al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d'Amunt (Barcelona).

Francesc Padró, president del Grup 24 hores, ha presentat la nova edició remarcant la consolidació d’aquesta mítica i única carrera. Després de 39 anys fent-se s’ha anat reforçant cada any i la participació regular dels equips inscrits, molts dels pilots han participat en vàries edicions, demostra la fortalesa d’aquesta.

Dels 33 equips inscrits cal destacar l’equip Gass Racing amb els pilots del Dakar, Oriol Mena i Marc Solà i l’equip del campió de motocross Javier Garcia Vico, NTGRUP Team Casas 71. Cal destacar també quatre equips internacionals, un de Isla Cristina (Huelva), amb la seva tercera participació, dos equips Master 40 (és a dir, amb més de 40 anys), un equip de fèmines i un de sub20. Aquest últim és destacable que els pilots tenen menys de 16 anys i on hi ha joves promeses del motor com en Edgar Canet o en Raúl Sánchez. Aquesta prova única fa que pilots professionals com els nomenats anteriorment participin amb pilots semiprofessionals i amateurs.

Padró ha volgut conèixer l’opinió, motivacions i sensacions de les 24 hores de la Vall de Tenes dels dos pilots convidats a la presentació, Javier Garcia Vico i la Maria Maseras, representant de l’equip de fèmines.

Maseras ha comentat que per a ella aquesta edició serà la seva segona participació i que a la primera va gaudir moltíssim tot i que  sabia que aquesta cursa era dura i va ser-ho, sobretot el diumenge al matí, segons la pilot. Per a Masera ha estat una cursa que li ha ensenyat ha conèixer la mecànica de la moto, fet que abans no hi sabia, i sobretot a treballar en equip.

Javier Garcia Vico ha explicat que té una estima especial a aquesta cursa perquè va ser on va tenir l’oportunitat de demostrar la seva vàlua per aconseguir anys després amb esforç ser subcampió. Garcia Vico ha comentat que és una cursa especial amb molt sofriment i molt dura. Es posa a prova la resistència de la moto però també dels pilots que han de ser molt rigorosos amb l’entrenament físic i alimentació setmanes abans de la cursa per arribar físicament molt forts. A més ha explicat que encara que sembli una carrera de velocitat i resistència també els equips han de ser molt estratègics. Aquest any també farà tot el possible per aconseguir el podi, l’anterior el seu equip va ser el guanyador, s’ha de tenir en compte que a part dels pilots professionals també hi ha joves amb molt potencial que no li posaran gens fàcil.

Tant en Francesc Padró com l’alcalde en funcions de Lliçà d’Amunt, Jordi Juarez, ha coincidit en l’esforç que fa el gran equip humà que conformen el Grup 24 hores i els voluntaris. Tots ells amants del motor i de la prova que fan que any rere any es pugui gaudir de vint-i-quatre hores intenses de motor i activitats per a tots els públics. Juarez ha remarcat que les 24 hores de la Vall del Tenes és un patrimoni del poble amb 39 anys d’història i és inimaginable no pensar en la cursa abans de la Festa Major.

El Sr. Antoni Reig, Director Consell Català de l’Esport ha comentat que la mítica cursa és un referent al món del motor a Catalunya. Ha volgut felicitar la gran trajectòria de la cursa, l’alt nivell dels equips i pilots, la gran capacitat de convocatòria tant d’inscripcions com de voluntariat, l’organització i la projecció internacional. Per altra banda, ha reconegut el gran impacte econòmic i turístic que aporta al municipi de Lliçà d’Amunt i rodalies.

La prova està oberta únicament a motocicletes amb un cubicatge no superior als 50cc, amb un 2% de tolerància, fet que sumat a les característiques del circuit, la durada de la cursa i la singularitat de ser convocada i organitzada per una organització no professional amb el suport de tota la població de Lliçà d’Amunt fan d'aquestes 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors, una prova única. 

 

Per a més informació, fotografies (arxiu competició) o acreditacions per a la cursa contactar amb: Premsa i Comunicació – Cristina Garriga (666 13 16 21)/Toñi Martín (685136400) – comunicacio@24hores.cat