LA CURSA 24 HORES

MÉS DE 40 ANYS D'HISTÒRIA

Les 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes és la competició més dura, exigent i única que se celebra al món pel que fa al format de 24 hores amb motocicleta de no més de 50 cc. Anualment una quarantena d’equips nacionals i internacionals participen en aquesta prova de màxima exigència, tant per als pilots com per a les seves màquines. Són 24 hores ininterrompudes sobre la moto, en un circuit molt tècnic en el que cal la màxima atenció i sobretot resistència.

L’origen de la cursa va ser gràcies a la «Colla Pa amb Tomàquet», el dilema de si un motor de 49 cc era capaç de resistir 24 hores seguides de cursa; va originar la primera edició, l’any 1979. L’èxit assolit d’aquell primer any va fer possible tirar-ho endavant any rere any.

La prova es disputa anualment a Lliçà d’Amunt, Vallès Oriental, i l’entitat que l’organitza actualment és el Grup 24 Hores, presidit per Francesc Padró.

LA VALL DEL TENES

La Vall del Tenes és una subcomarca del Vallès Oriental que la formen els pobles al voltant del riu Tenes: Lliça de Vall, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells. Per la seva idiosincràsia, té la característica ancestral d’albergar diferents grups o ents que porten a terme activitats molt diverses.

EL GRUP 24 HORES

El Grup 24 Hores és des de l’any 2005 l’encarregat de l’organització de la cursa de resistència en ciclomotors de la Vall del Tenes, presidit per Francesc Padró. Format per gent d’edats, orígens i sectors diferents, el grup s’aglutina entorn d’una passió comuna: el motociclisme. Recollit el relleu de la Colla del Pa amb Tomàquet, el Grup 24 Hores ha assumit la responsabilitat de la cursa amb l’aspiració de què aquesta prova continuï sent un referent dins del sector de les dues rodes, fent gaudir als aficionats d’aquest esport d’una manera especial. I tot això, amb el convenciment que tot el que envolta a les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes representa molt més que una cursa convencional. El Grup 24 Hores està format per un gran grup de persones voluntàries de Lliçà d’Amunt, Vall del Tenes i diversos indrets que s’entén estima i passió per aquesta cursa, fet que permet l’organització d’aquest gran esdeveniment.

PALMARÉS

Consulta les classificacions de totes les edicions de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes.

40 anys d'olor benzina, perseverança i il·lusió

lLIBRE DE LES 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes

Aquest libre pretén fer un recull de tota una série de vivêncies, voluntats, esforços, enginys… que transcorren durant 40 anys, on es descriven i il·lustren valors que es perceben:

L’estima, el compartir, l’organitzar, l’acord i el compromís, el preservar, l’esforç, la constància, voluntarisme, esperit de superació, seny i rauxa i la gratitud.

Tots, viscuts en un acció única, feta cada any: Les 24 Hores de la Vall del Tenes.
Tot això segurament i moltes coses més, les podeu trobar en aquest libre. És el que ens han donat aquests 40 anys de 24 Hores.

Disponible a la venta a la llibreria La botiga de Lliçà d’Amunt. Carrer d’Anselm Clavé, 74, 08186, Lliçà d’Amunt.

VOLS COL·LABORAR AMB EL GRUP 24 HORES?

Omple el formulari de contacte i indica’ns en quina àrea t’agradaria col·laborar. Contactarem amb tu al més aviat possible.

CIRCUIT DE CAN MONTCAU

COM ARRIBAR-HI

S’ha habilitat un servei de Bus llançadora gratuït, que accedirà des del centre urbà al circuit de Can Montcau i viceversa, hi ha tres tipus de freqüències: cada 5, 10 i 20 minuts durant la durada de l’esdeveniment.

Les parades del bus llançadora al centre urbà estan situades al carrer del Doctor Bonet i a l’avinguda dels Països Catalans al costat del pàrquing de la Piscina Municipal. En el polígon de Can Montcau, la parada del bus llançadora, que estarà senyalitzada, serà al final del camí on hi haurà ubicat el paddock.

Properes a les parades del bus llançadora del centre urbà hi haurà diverses zones d’aparcament pels vehicles: els pàrquings del Pavelló d’Esports, el de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, el del costat de l’Institut Lliçà, el de la Piscina Municipal, el del carrer de l’Aliança i de l’avinguda dels Països Catalans, a més d’una zona d’aparcament habilitada davant del Parc del Tenes i el pàrquing de l’Esclat de Lliçà d’Amunt. Tots ells ben a prop de les parades de bus habilitades que us permetran un accés còmode, ràpid i fàcil al circuit. 

El servei del bus començarà  dissabte 2 de setembre a les 17 hores des del Centre del poble fins diumenge 3 de setembre a les 21:30 hores. Podeu consultar els horaris en el botó «Recorregut bus i horaris». 

Si vens amb cotxe privat o motocicleta, també disposeu de pàrquings habilitats i senyalitzats a prop del circuit de Can Montcau.

Per a qualsevol dubte o consulta sobre horaris i funcionament dels busos al TLA Whats que ofereix Transports de Lliçà d’Amunt. Us deixem el número de telèfon aquí: