Presentació oficial 24h

Gran expansió en la XLIII edició de les 24 Hores de la Vall del Tenes. Totes les novetats aquí!

El dijous, dia 20 de juliol de 2023, es va celebrar la presentació de la XLIII edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes a l’Ateneu l’Aliança de Lliçà d’Amunt. Una presentació marcada per les novetats que es podran viure en aquesta nova edició. Una cursa que cada any presenta un creixement constant en participants i amb una expansió clara a escala nacional i també cap al motor internacional. 

El president del grup 24 Hores, Francesc Padró, va agrair la col·laboració del grup 24 Hores, ja que fa 43 anys que col·laboren amb aquesta cursa, la qual cada cop va agafant un color més internacional i amb la presència de divendres marques de motors locals reconegudes mundialment. També va agrair la participació i presència de les institucions públiques i els patrocinadors que fan possible aquest esdeveniment. 

Equips inscrits:
Un cop finalitzat el període d’inscripcions, es presenta un nou rècord d’equips inscrits, un total de 38 equips, aquests han estat inscrits amb un ritme considerable durant les primeres setmanes d’inscripcions obertes, fet que s’ha atribuït a la millora de la nova pàgina web que inclou un nou sistema d’inscripcions en línia que ha facilitat el tràmit als equips que volen participar en aquesta edició. Entre els equips es destaquen: 5 equips Sub20, 1 equip de fèmines i dos de Mixtes, 2 equips Master40, 2 equips internacionals i 5 de la Vall del Tenes. Consulta la llista d’equips inscrits aquí (enllaç a la web Inscripcions)

Francesc Padró afegia en relació amb els pilots i les màquines: «En aspectes tècnics les motos estan més perfeccionades i amb pilots de talla professional que participaran en aquesta edició, fet que donarà un reconeixement i una expansió encara més gran a la cursa». 

Transport i accessos:

Com en l’edició anterior l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt juntament amb el Grup 24 Hores facilitaran al públic l’accés al circuit amb un servei gratuït dels autobusos TLA que sortiran des del centre de Lliçà d’Amunt per fins al Circuit de Can Montcau, i també pàrquings habilitats per tot aquell que es vulgui desplaçar a la cursa amb el seu vehicle propi. 

Carme Riera, organitzadora de l’esdeveniment, també va anunciar que hi haurà un nou model d’exhibició infantil amb la col·laboració de l’empresa i escola Motoffroad, els inscrits es dividiran entre motos de marxes i automàtiques. Les inscripcions estaran obertes des del dia 16 d’agost a la pàgina web de 24 Hores, i estarà obert per infants entre 4 i 12 anys. Carme Riera, també va fer el reconeixement en Biel Font Muñoz, guanyador del Concurs de Dibuix de la Vall del Tenes. Un concurs amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Vall del Tenes i les escoles i instituts dels pobles de la Vall del Tenes. També es va anunciar que hi haurà una selecció dels dibuixos exposats a la Biblioteca de Ca l’Artigas, de Lliça d’Amunt, des de l’1 de setembre al 20 d’octubre. 

Joan Naudó, vicepresident de les 24 Hores: «Les 24 Hores estan més vives que mai.» 

El vicepresident de les 24 hores juntament amb en Manel Ferriol van agrair als membres de la nova junta, a totes les institucions que formen part d’aquesta cursa. En aquesta presentació es va anunciar novament aquest relleu calmat, però que ha iniciat en aquesta edició per poder dur a terme un canvi generacional de la cursa. 

Intervenció del representat de la Secreteria General de l’Esport a Barcelona, Sr. Josep March: 
En aquesta presentació també va acudir en Sr. Josep March, representant de la secretaria General de l’Esport a Barcelona. En Sr. March va insistir en la millora de la competició en relació amb la participació femenina dins del món del motor i l’agraïment al Grup 24 Hores per fer un esforç i fer possible aquest tipus de cursa on la participació femenina hi és i està en increment, també va fer èmfasi al projecte que es porta a terme des de la Secretaria General de l’Esport: «Jugo com una nena», que estarà disponible fins al dia 25 de setembre. Podeu consultar més informació a la seva pàgina web: https://palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/sala1/2023/jugo-com-una-nena/

Millores en les instal·lacions del nou circuit Can Montcau: 

Aleix Garriga, nou membre de la junta va indagar en les millores del circuit de cara a aquesta edició, amb la nova instal·lació d’un pont nou que juntament amb les millores del nou Paddock i la quarta zona de rec al circuit de Can Montcau (Lliçà D’Amunt) aquests fets fan que millori la cursa a nivells d’organització. 

 

Millores treballades des de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt: 

Finalment i en relació amb les millores anteriors, el Sr. Ignasi Simón, alcalde de Lliça d’Amunt, va exposar la intenció i treball continuo que s’està realitzant des de l’Ajuntament per poder tenir llest l’emplaçament fix i fer real un circuit permanent en el recinte de Can Montcau. També va afegir que s’ha obert un nou camí que agilitzarà l’accés al públic des de l’aparcament habilitat en el Polígon de Can Montcau fins a la tanca d’accés de BIOKIT Werfern al circuit. 

Afegia també que ja s’ha presentat el projecte executiu de la reforma i reconstrucció de la Masia de Can Montcau, local que es buscarà una finalitat conjuntament amb el Grup 24 Hores i aquest gran esdeveniment del motor. 

La cursa en directe i més difusió a les xarxes socials: 

Novament, la cursa es podrà seguir en directe amb l’Streaming de les xarxes socials 24 Hores, realitzat per Fórmula Ràpidam fet que farà que el públic que no pugui assistir al circuit de Can Montcau o les hores de menys afluència de públic, es pugui gaudir de la cursa des de casa i amb la major qualitat possible. 

Com va destacar el Sr. Padró i Sr. Simón, aquest any s’està realitzant una millora en relació amb l’àrea de comunicació i les xarxes socials del Grup 24 Hores per poder obtenir tota la informació al moment i més fàcil, i poder seguir guanyant reconeixement en l’àmbit nacional i internacional. 

La cursa es disputarà el cap de setmana de l’1, 2 i 3 de setembre al circuit de Can Montcau (Lliça d’Amunt) amb la coincidència del Gran Premi de Catalunya de MotoGP, fet que farà que aquesta XLIII edició de les 24 Hores de la Vall del Tenes sigui una de les millors edicions de la història.