TESTIMONIS

Rubén Luengo

Pilot Vall del Tenes
5 vegades guanyador de la classificació general

Què i qui t’ha portat a formar part de les 24 Hores? 

Quan era petit amb els pares i el meu cosí a veure la cursa, ja que érem del poble de tota la vida. Era quan encara es feien al camp de futbol. Hem crescut amb elles i quan vaig fer els 13 anys vaig participar per primer cop i és un record que mai oblidaré. 

Que són per a tu les 24 Hores? Com les descrius? És una data que quan s’apropa el setembre no la pots oblidar perquè és molt especial. És la cursa del teu poble i que esperes durant tot l’any i que ve gent de tot arreu. 

Defineix les 24 hores amb tres paraules? Crec que amb una paraula ja les descric. Personalment, penso que són úniques. A més, he sigut l’únic pilot de Lliçà d’Amunt que l’he guanyat 5 anys i, de moment, ningú de Lliçà o de la Vall del Tenes ha pogut fer-ho. 

Quin és el millor moment de la cursa? El millor moment per a mi és la sortida, perquè tens nervis, inquietud de com anirà la moto, com sortiràs, entre altres.

Una anècdota que sempre recordaràs: Recordaré sempre quan vaig guanyar amb el meu cosí Sergio, ja que ell fa el motor i és un motor únic, i guanyar-les amb aquest motor és realment especial. Va ser l’any 2011 i sempre estarà a la meva memòria. 

WhatsApp Image 2024-06-13 at 14.41.19

Com veus el futur de l’esdeveniment? I les joves promeses? El futur el veig bé, però considero que caldria replantejar-se els al·licients que s’ofereixen cap als pilots. És una carrera que s’inverteix moltes hores i diners,i malgrat que les corres perquè fa molta il·lusió i són úniques, considero que es podria pensar alguna cosa al respecte. Referent a les joves promeses, venen amb moltes ganes i il·lusió i amb ganes de guanyar-les, hi ha futur. 

Com et prepares la cursa? Quin és el secret d’aguantar 24 hores sobre una moto? La cursa es prepara durant tot l’any. És una cursa dura i té molt desgast mental i físic, sobretot mentalment. Em preparo fent carreres de Motocross, resistència, fent molt físic i treballant mentalment la concentració per poder superar els moments complicats. La moto també ha d’estar molt preparada, sobretot destaco el motor i les suspensions. És realment molt important i s’ha de treballar bé aquests dos aspectes de la moto. Aquest any tornaré a intentar guanyar-les, l’any passat les vaig guanyar i espero que aquest any pugui fer la sisena victòria.